Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića na Vojaku, slijede Krnjevo i Rastočine

17.10.2017.

15:16

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po završetku izgradnje Dječjeg vrtića "Morčić" na Vežici, na Vojaku je započela izgradnja novoga vrtića "Đuđice" - na ruševinama starog. Gradilište je danas obišao riječki gradonačelnik sa suradnicima.

Radovi su počeli u lipnju, a rok dovršetka je 26. studenoga. Vrtić ima dvije tisuće četvornih metara površine za 175 djece u deset odgojnih skupina. Po završetku radova u njega se vrećaju djeca koja su tamo već ranije upisana, a primat će se i nova.

Novi vrtić "Đurđice" gradi se po modelu nedavno primijenjenom na izgradnji vrtića "Morčić" na Vežici. Riječ je o modularnoj gradnji s čeličnim prefabriciranim kontejnerskim elementima. Za ovaj su vrtić upotrijebljena 64 modula koji zajedno čine objekt na dvije etaže s terasom i polivalentnom dvoranom te centralnom kuhinjom.

Gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da se u suradnji s Talijanskom unijom priprema izgradnja vrtića na području Krnjeva, za potrebe pripadnika talijanske nacionalne manjine. Grad je svoje obaveze u potpunosti izvršio, zemljište je spremno, a sad je red na Talijanskoj uniji.

Također je u pripremi i izgradnja vrtića na području Rastočina, koji ide u projektiranje, a izgradnja se planira tijekom 2019. godine, čime bi u potpunosti bili zadovoljeni gradski kapaciteti za smještaj djece u dječje vrtiće, rekao je gradonačelnik Obersnel. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.