Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priča o uspjehu: kako je uvala Čikat postala luksuzno turističko odredište

04.09.2016.

10:30

Autor: Iva Pavletić Crnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da je sjeverni Jadran veliki potencijal za razvoj elitnoga turizma, potvrduje i preobraza uvale Čikat na Lošinju, koja je u zadnjih nekoliko godina doživjela pravu renesansu. Jedna od najljepših uvala na Jadranu postala je tako centar turizma visoke kvalitete.

Spoj prirodne ljepote, luksuza i vrhunske usluge privlači sve veci broj gostiju dubljeg džepa. Tako je uvala Čikat kroz protekle dvije godine postala prava oaza elitnog turizma. Hoteli i vile s pet zvjezdica privlače goste veće platežne moći, koji uz luksuz traže i vrhunsku uslugu.

Takva struktura gostiju odabire dostupne destinacije, odnosno odredišta do kojih se dolazi u čim kraćem roku, pa tako lošinjski aerodrom nudi taxi-letove do europskih metropola. Neki od gostiju na Lošinj dolaze i vlastitim zrakoplovima.

Projekt modernizacije lošinjskog aerodroma, koji bi u sezoni 2018. mogao početi primati i velike putničke avione, uvelike bi pridonio održavanju, ali i razvoju elitnoga turizma na otoku. Lošinj nudi i mogućnosti zdravstvenoga turizma jer klima otoka, uz spoj bogate biljne vegetacije i čistoga mora, nudi pravu zdravstvenu oazu. Ne čudi da je Lošinj dobio nadimak Otok Vitalnosti.

Detalje o uspjehu uvale Čikat doznali smo od Vesne Hocenski iz marketinga grupacije Lošinj Hotels & Villas:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.