Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pridite na maneštru - jubilarnu desetu i ove godine priprema Radio Rijeka

03.02.2016.

17:03

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najluđi vikend u Rijeci samo što nije stigao - očekuje nas mnoštvo maškaranih događaja te karnevalske zabave u Export Delti. Radio Rijeka i ove godine, u suradnji s Rotary Clubom Rijeka, kuha humanitarnu maneštru, tradicionalni deseti put.

Radio Rijeka već 28 godina tijekom Riječkoga karnevala organizira Maškarani maraton - i ovoga puta kroz program prati sve događaje najvećeg i najluđeg karnevala u svijetu. Najstarija je to prateća manifestacija Riječkoga karnevala. U sklopu toga, Radio Rijeka u subotu 6. veljače, u suradnji s Rotary Clubom Rijeka, organizira desetu jubilarnu maškaranu maneštru koju će kuhati Rotary klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Osam klubova koji sudjeluju skupili su sredstva koja će biti donirana u humanitarne svrhe - za opremanje učionice za slabovidne učenike u Osnovnoj školi Pećine. 

Kuhanje maneštre počinje u 11 sati u Bazarigovom prolazu (pored pošte na Korzu). "Dođite, družite se, našu domaću maneštru moći ćete probati oko 13 sati, svatko će dobiti i čašu vina", najavljuje Vladimir Jurić, djelatnik HRT centra Rijeka i organizator ove manifestacije. Druženje nastavljamo i u nedjelju 6. veljače - Maškarani maraton Radio Rijeke je 31. grupa u povorci, s nazivom maske "90 godina Hrvatskog radija - 60 godina Hrvatske televizije".

Noć prije karnevala, u Export Delti organiziran je Carnival DJ Session w/DJ The Advent, koji počinje u 22 sata, a sljedeći dan, u nedjelju, isto će mjesto za sve maškare biti otvoreno od 11 sati. Nastupaju Brevis bend i Trio Vow. Ulaz je slobodan - dobrodošli ste svi!

Radio Rijeka prati događanja Riječkog karnevala posebnom emisijom Radio pod maskom, svakoga radnoga dana od 17:45, a pripremaju je Filomena - Tatjana Sandalj i Maletina - Iva Črnjar. Poslušajte: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.