Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prihodi Grada Rijeke u prvih 6 mjeseci iznose tek 37 posto od planiranog

08.09.2020.

12:52

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Proračunski prihodi Grada Rijeke u prvih šest mjeseci ove godine iznose 487 milijuna kuna odnosno tek 37 posto od planiranog proračuna, ali su i rashodi tek neznatno veći jer se rezalo na brojnim stavkama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je s današnjeg kolegija uputio poruku potpisnicima Inicijative spasimo riječki sport da budu strpljivi i razumni jer je svima trenutno u prvom planu redovno odvijanje nastave. Riječ je o Inicijativi kojom se traži da školske sportske dvorane opet budu na raspolaganju sprotašima kao što je bilo prije pandemije.

Odustalo se od svega bez čega se moglo, pa i kad je riječ o čišćenju ili uređenju dijelova grada po mjesnim odborima. Dvadesetak posto su manji prihodi od poreza na dohodak i na potrošnju, a 80 posto je manje prihoda od spomeničke rente.

77 posto manje prihoda stiže od kamata, tridesetak posto manje od poslovnih prostora i od prodaje zemljišta, bez participacije roditelja za troškove vrtića i daleko manje prodanih ulaznica u ustanovama, bili su dobar razlog za financijske "rezove", rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na 66. Gradonačelnikovom kolegiju.

Obersnel je zadovoljan što je proračunski manjak "samo" 1,1, milijun kuna:

Vojko Obersnel o proračunskom manjku, pripremila Lea Domijan Fišter

Poruka Obersnela Inicijativi spasimo riječki sport, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.