Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prijavite se na "Izlet u muzej"

19.07.2020.

13:55

Autor: HRT - Radio Rijeka

Prijavite se na "Izlet u muzej"

Prijavite se na "Izlet u muzej"

Foto: - / -

Hrvatsko dizajnersko društvo odnosno Centar oblikovanja svakodnevice organizira trodnevnu radionicu za međugeneracijske parove, koja kroz umjetnost i dizajn pomaže boljoj emotivnoj povezanosti između prijatelja, obitelji i grupe!

Radionica je podijeljena u tri dijela.

U prvom dijelu polaznici se prvo upoznaju sa sadržajem radionice (umjetničkim radovima koji se nalaze u kolekciji MUO).

U drugom dijelu slijedi kreativan likovni rad u kojem crtaju, slikaju, kolažiraju i osmišljavaju društvenu igru uz vodstvo voditeljica. Upoznat će se s raznim likovnim tehnikama i predmetima iz različitih stilskih pravaca te ih koristiti kao inspiraciju u svojem radu.Kroz likovni dio radionice naučit će kako različit sadržaj mogu likovno prikazati i oblikovati ga u društvenu igru.

U trećem dijelu polaznici će zaigrati svoju društvenu igru koju su stvorili s voditeljicama i ostatkom sudionika. Kroz igru će naučiti ponešto o kolekciji MUO i kako prepoznati stilske pravce. Budući da će društvena igra biti kreirana zajedničkim radom, svatko od polaznika će likovno razraditi jedan dio igre.

Nakon završetka radionice svakom od polaznika ostaje onaj likovni rad (dio igre) koji su oni kreirali.

Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljima i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.

Predviđeno je 10 polaznika/ca.Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Voditeljice radionice su Nina Bešlić i Ivana Kutuzović.

Radionica traje tri dana 21., 22. i 23. srpnja 2020. od 17.00 do 20.00 h te je besplatna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.