Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prije otvorenja planinarske obilaznice "Po vrhovima Učke i Ćićarije"

06.11.2021.

13:14

Autor: Neva Funčić

Foto: PD Opatija

Foto: PD Opatija

Foto: - / -

Planinarsko društvo Opatija u nedjelju 7. 11. organizira radnu akciju prije otvorenja nove planinarske obilaznice "Po vrhovima Učke i Ćićarije" ispred Planinarskog doma „Poklon" u subotu 27. studenog 2021.

Ove je nedjelje planirano okupljanje na Poklonu u 8:30 sati, a planirana je velika radna akcija na kojoj će se uz čišćenje planinarskih puteva provesti i završne pripremne radnje, montaža kutija i pečata, postavljanje putokaza i stupova prije otvorenja nove obilaznice "Po vrhovima Učke i Ćićarije", koje je najavljeno za poslijednji vikend u studenom.

Obilaznica je osnovana povodom 70. obljetnice Planinarskog društva "Opatija" te 145. obljetnice organiziranog planinarstva u Istri, a predstavljena je ovog tjedna u Opatiji. Obilaznica "Po vrhovima Učke i Ćićarije" je točkasta, nema zadanu trasu, ima ukupno 14 obveznih i 2 neobvezne kontrolne točke. Obuhvaća petnaest vidikovaca, 9 vrhova na Učki i 6 vrhova na Ćićariji. Polazna točka za uspone na sve te vrhove je Planinarski dom "Poklon".

Riječ je o stazama pogodnim za jednodnevne planinarske izlete, a nova obilaznica "Po vrhovima Učke i Ćićarije" bit će dostupna i na mobilnim telefonima putem aplikacije eHPS Hrvatskog planinarskog saveza.

Aplikacija je besplatna, a može se preuzeti s web stranice HPS-a rekao je urednik dnevnika i vodiča Po vrhovima Učke i Ćićarije Igor Eterović.

Poslušajte razgovor:

Eterović: Očistili smo i označili staze, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.