Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prijem predstavnika Čeških Budejovica - upoznavanje i buduća suradnja

05.03.2019.

11:55

Autor: Albert Petrović

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Foto: - / -

Jutros je u sjedištu Primorsko-goranske županije gostovala delegacija Čeških Budejovica, glavnog grada Južne Bohemije, poslije Praga, najturističkije češke regije. Zamjenik župana Petar Mamula i ravnatelj regionalne razvojne agencije Vedran Kružić upoznali su goste s prednostima i potrebama PGŽ-a.

Svoj je kraj predstavio zamjenik gradonačelnika Budejovica Viktor Vojko, podsjetivši između ostalog na čuveno pivo Budweiser koje se toči upravo u njihovom gradu.

"Za popularnost piva su zaslužni Amerikanci koji su organizirali moćnu medijsku kampanju a Budweiser je zapravo njemačko ime za Budejovice. Inače, kod nas je jako zastupljena auto-moto industrija, otvaraju se brojna predstavništva i pogoni, između ostalog Bosch, a ni radna snaga više nije jeftina kao prije, već investitore privlačimo drugim prednostima. Nezaposlenost u Češkoj je veoma mala, a u našoj regiji još manja-samo 2 posto", rekao je Viktor Vojko.

"U Hrvatskoj sam već bio, ali u Rijeci nikad. Uživao sam u karnevalu i to je ideja koju nosim doma s ciljem da je pretočim u djelo. Karneval već imamo, ne tako jak kao vaš, ali eto prilike da privučemo još gostiju iz stranih zemalja. U našoj regiji je sretna okolnost što nema teške industrije, zrak je čist i priroda netaknuta, a imamo i puno izvora čiste vode -po tome smo slični vama", zaključio je zamjenik gradonačelnika Budejovica. 

Poslušajte izjavu Viktora Vojka:

Viktor Vojko: Uživao sam u karnevalu i to je ideja koju nosim doma s ciljem da je pretočim u djelo, pripremio Albert Petrović

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.