Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:51 / 02.02.2021.

Autor: Matea Krmpotić

Prijić Samaržija jedina kandidatkinja za rektoricu riječkog Sveučilišta

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Sveučilište u Rijeci zatvorilo je natječaj za izbor rektora ili rektorice za mandatno razdoblje 2021. - 2025. godine. Pristigla je samo jedna prijava i to ona aktualne rektorice prof. dr. Snježane Prijić Samaržije.

"Još ništa nije gotovo, cijela procedura bit će završena na sjednici Senata 26. veljače i do tada ništa nije sigurno", kroz osmijeh govori rektorica riječkog Sveučilišta prof. Prijić Samaržija.

Predsjednica Povjerenstva za izbor prof.dr.sc.Vesna Crnić Grotić istaknula je da je, pri prijavi - od potrebnih 5% potpisa, kandidatkinja imala čak 40%.

"Ono na što sam posebno ponosna i što me jako veseli je činjenica da sam dobila veliku podršku svojih kolega", govori Prijić Samaržija.

O planovima u (mogućem) novom mandatu, viziji Sveučilišta i njegovom pojavljivanju na europskim razinama, izazovnoj pandemijskoj godini i stanju na Sveučilištu, Matea Krmpotić  razgovarala je  s rektoricom riječkog Sveučilišta Snježanom Prijić Samaržijom:

Rektorica Snježana Prijić Samaržija, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.