Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorje se bavi štetama, više kiše nad Gorskim kotarom

17.09.2017.

11:11

Autor: Nina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nad Kvarnerom je i noćas kišilo: na Rab je palo 76, na Krk 65 litara kiše. Najkišnija je noć bila nad dijelom Gorskog Kotara: na Crni Lug palo je 78, Delnice 99 litara kiše. Srećom, delnički vatrogasci su noćas morali intervenirati samo u jednom slučaju ispumpavanja vode.

Normaliziran je promet dionicom Bribir-Novi Vinodolski. Zbog vode na kolniku i dalje je zatvorena cesta u Ogulinu od Stare ceste kod Frankopanske kule, a zbog odrona vozi se jednim trakom na cestama u mjestu Palit i županijskoj cesti Palit-Kampor na otoku Rabu.

Zapovjednik crikveničke vatrogasne postrojbe Robert Hrelja potvrdio nam je da je iz školske dvorane i osnovne škole, koje su poplavljene još jučer, ispumpana voda i sanacija je u tijeku, a noć je protekla mirno.

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina i saborski zastupnik Veljko Kajtazi obišli su danas crikveničko romsko naselje ne bi li utvrdili štete na 35 kuća što su bile poplavljene. Sa stanovnicima naselja razgovarali su o mogućem preseljenju na neko sigurnije područje, obzirom da rijeka Dubračina, pored koje je naselje smješteno, često nabuja od obilnijih kiša pa poplave u kućama nisu rijetkost.

Na Rabu je noć protekla mirno, a na Krku je od jučerašnjeg ranog poslijepodneva do rano jutros zabilježeno desetak intervencija u središnjem dijelu otoka uz jednu intervenciju u Baški, no stanje se smiruje, potvrdio je zapovjednik krčke Javne vatrogasne postrojbe Dinko Petrov.

Poslušajte izjave načelnika Rukavine i zapovjednika Petrova:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.