Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorska kašetica je puna, prikupljaju informacije o mogućnostima dostave

28.03.2020.

18:39

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U vrijeme kada je zatvorena prodaja na zelenoj tržnici sjetili smo se da treba podržati obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Primorsko-goranska kašetica nudi online katalog proizvođača, proizvoda, a ovih dana i prikupljaju podatke o mogućnostima dostave.

Želja je da na području Primorsko-goranske županije spasimo svako obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo što neće biti lako, bez obzira na sve gospodarske mjere poduzete uz epidemiju koronavirusa. Na riječkoj adresi Krojačka 1 je Primorska konoba u kojoj Centar autohtonih proizvoda PGŽ nastoji predstaviti sve autohtone proizvođače s područja županije.

Od Tee Cimaš iz Primorsko-goranska kašetice doznali smo da se, iako zatvoreni, nastoje prilagoditi novonastaloj situaciji i nastaviti raditi u novoj varijanti. Podsjetila je da na www.kasetica.hr postoji katalog 112 proizvođača koji nude 225 proizvoda. U tom katalogu su dostupni i kontakti proizvođača, a možete ga pretraživati po lokaciji i po proizvodu.

Potražnje ima puno, a ima i ponude, iako su pojedini proizvođači koji su bili usmjereni mahom na proizvodnju za turističku sezonu smanjili obim proizvodnje u ovoj situaciji. 

Nadamo se da će većina proizvoda naći kupce, a sve najnovije informacije koje prikupimo dostupne su na našem Facebook profilu, rekla je Tea Cimaš u razgovoru kojeg možete preslušati u nastavku:

Cimaš: Najnovije informacije su na našem Facebook profilu, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.