Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranska: od 750 testiranih, 141 oboljeli; preminule dvije osobe

01.01.2021.

10:35

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Unsplash

Foto ilustracija: Unsplash

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 141 novooboljela osoba, a tijekom jučerašnjeg dana od bolesti COVID-19 preminule su dvije osobe, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Ozdravilo je 213 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva smanjen za 73 osobe u odnosu na jučer i iznosi 2215.

Ukupno je jučer obrađeno 750 laboratorijskih uzoraka. Udio pozitivnih osoba među testiranima danas je 19 posto, što je značajno niže od prosjeka u posljednjih nekoliko tjedana.

Prema podacima iz KBC-a Rijeka, broj pacijenata koji se u bolnici liječe od koronavirusne bolesti i dalje je u padu: danas ih je 115, što je troje manje no jučer. Od tog je broja na respiratoru 12 pacijenata, što je jedna osoba manje u odnosu na jučerašnji dan.

Nažalost, preminule su dvije osobe, pa se ukupni broj preminulih koji su imali prebivalište u Primorsko-goranskoj županiji  popeo na 145 osoba.

Prema podacima Županijskog stožera, ukupni broj osoba zaraženih koronavirusom u županiji od početka pandemije iznosi 15 925. 

Udio osoba koje se liječe u KBC-u i dalje iznosi pet posto, što je podatak koji je stabilan tijekom cijelog drugog vala pandemije. To je važni pokazatelj stabilnosti rada zdravstvenog i socijalnog sustava, ističe se u priopćenju Županijskog stožera Civilne zaštite.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.