Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranska pomaže Banovini ljudima, tehnikom, novcem, donacijama

02.01.2021.

13:53

Autor: HRT - Radio Rijeka

Obitelj Vrzan spašava stvari iz srušene radione u Petrinji (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Obitelj Vrzan spašava stvari iz srušene radione u Petrinji (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Foto: - / -

Gradovi i općine Primorsko-goranske županije otkazivanjem novogodišnjih vatrometa prikupili su tri milijuna kuna koja će biti preusmjerena prema Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je povodom Dana žalosti primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Osim financijske pomoći, Primorsko-goranska županija potresom pogođenom području pomaže i ljudstvom, ističe načelnik stožera civilne zaštite PGŽ-a Mladen Šćulac. Na Baniju je upućeno 18 vatrogasnih vozila, dvije autoljestve, tehničko vozilo te 46 vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije. 

Na potresom pogođenom području ostaje se do daljnjega, rekao je Šćulac. Jučer i danas napravljene su prve izmjene vatrogasaca s područja Opatije i Krka s kolegama iz Malog Lošinja i Rijeke, rekao je Šćulac. 

Brojni građani naše županije svojim donacijama hrane, odjeće, novca, higijenskih i ostalih potrepština također pomažu da stradali u razornom potresu prebrode posljedice tragedije. Kako sve možemo pomoći, pročitajte ovdje i ovdje.

Poslušajte izjave:

Komadina: Sućut žrtvama i obiteljima, pripremio Ivan Ribarić

Šćulac: Primorsko-goranska pomaže Banovini, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.