Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranska županija: 30 novooboljelih, 35 oporavljenih

29.05.2021.

10:18

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Trideset je novooboljelih i 35 ozdravljenih osoba, javlja jutros Županijski stožer Civilne zaštite. Time su aktivni slučajevi koronavirusne bolesti u Primorsko-goranskoj županiji manji za još šest osoba i danas ih je 490. Jučer je obrađeno 657 uzoraka briseva, od čega je 4,6 posto bilo pozitivnih.

Na temelju tih podataka, može se govoriti o niskoj transmisiji virusa u ukupnoj populaciji PGŽ-a, naglašava se u priopćenju Županijskog stožera.

I broj pacijenata koje se od koronavirusne bolesti liječe u bolnici smanjen je za još deset osoba u odnosu na jučer, pa ih je danas u KBC-u Rijeka 26, od kojih je četvero na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana, javili su iz KBC-a nije bilo umrlih od bolesti COVID-19.

Udio hospitaliziranih osoba u odnosu na ukupni broj aktivnih slučajeva smanjio se na 5,3 posto.

Od novih slučajeva zaraze, 23 su zabilježena u Rijeci i riječkom prstenu (77 posto), tri na crikveničko-vinodolskom području (10 posto), dva u Gorskom kotaru (sedam posto) te po jedan slučaj na Krku i Liburniji (po tri posto).

Osamnaest novooboljelih spada u radno stanovništvo (60 posto), šestero je školske djece (20 posto), četvero starijih od 65 godina (13 posto) te dvoje studenata (sedam posto), podaci su Županijskog stožera.

Dosad je u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno 33 385 slučajeva zaraze novim koronavirusom, čemu su podlegle 424 osobe, navodi se u zbirnom izvješću riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.