Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranska županija deveti dan bez novih zaraza koronavirusom

30.04.2020.

09:31

Autor: Tajana Petrovic Čemeljić

Red pred Gradskom knjižnicom na riječkom Korzu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Red pred Gradskom knjižnicom na riječkom Korzu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji deveti dan zaredom nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, javljaju iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Trenutno je u našoj županiji 35 oboljelih i jednako toliko oporavljenih.

U Primorsko-goranskoj županiji je na stotinu tisuća stanovnika 25 oboljelih osoba, što je dvostruko manje od hrvatskog prosjeka i čak četiri puta manje od Splitsko-dalmatinske županije, izjavila je sinoć županijska pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić. Obavljeno je 2300 testiranja, odnosno 8,5 na tisuću stanovnika, što je značajan broj, rekla je Malatestinić.

Ni u Istri danas, 13. dan zaredom, nema novooboljelih .

U Hrvatskoj su, prema posljednjim informacijama, zabilježena ukupno 2062 slučaja zaraze koronavirusom. Ozdravilo je 1288 osoba, a 67 ih je preminulo. U svijetu je do sada od bolesti kovid-19 preminulo 228 tisuća ljudi, najviše u SAD-u - više od 61 tisuće ljudi.

Brazil je postao deveta zemlja u svijetu koja je po broju mrtvih od koronavirusa nadmašila Kinu, epicentar pandemije. Brazilsko ministarstvo zdravstva je objavilo da je u posljednja 24 sata umrlo 449 osoba, pa ukupan broj smrtnih slučajeva od kovida sada iznosi skoro 5500.

No, Europa je s ukupno 130 tisuća umrlih najteže pogođena pandemijom. Italija je prva u Europi po broju umrlih (27.682), slijedi Ujedinjena Kraljevina (26.166), na trećem je mjestu Španjolska (24.275), a četvrta Francuska (23.694).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.