Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranska županija nakon 2 godine proslavila svoj dan

14.04.2022.

14:47

Autor: Ivan Ribarić

Marko Boras Mandić, Alen Ružić, Ivo Zrilić, Siniša Kuharić i Zlatko Komadina

Marko Boras Mandić, Alen Ružić, Ivo Zrilić, Siniša Kuharić i Zlatko Komadina

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Povodom Dana Primorsko-goranske županije u Opatiji je održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljene županijske godišnje nagrade i nagrada za životno djelo.

Nakon dvije godine prisilne pauze zbog koronavirusa, svečana sjednica bila je idealna prilika da se svi županijski suradnici osvrnu na učinjeno u prošloj godini. "Korona nas nije poremetila u našim planovima i projektima", istaknuo je župan Zlatko Komadina.


Nagrada za životno djelo pripala je monsinjoru Ivanu Devčiću koji je 22 godine obnašao funkciju riječkog nadbiskupa, a godišnje nagrade osvojili su Siniša Kuharić, Veslački klub Jadran te Klinički bolnički centar Rijeka u čije je ime nagradu primio ravnatelj Alen Ružić.


Uoči sjednice na groblju Drenova županijsko izaslanstvo položilo je vijenac u spomen na preminule građane i poginule branitelja s područja županije. Poslušajte reportažni prilog:

reportažni prilog

riječki nadbiskup Ivan Devčić

riječki nadbiskup Ivan Devčić

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.