Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranske srednje škole od 14. prosinca kreću s online nastavom

27.11.2020.

14:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Nastava na daljinu u srednjim školama u županiji počinje 14. prosinca (Foto ilustracija: Pixsell)

Nastava na daljinu u srednjim školama u županiji počinje 14. prosinca (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Na sastancima s ravnateljima škola i epidemiolozima zajednički je zaključeno da iz preventivnih razloga srednje škole u Primorsko-goranskoj županiji od 14. prosinca prelaze na online nastavu, dok osnovne škole ostaju raditi po A modelu, dakle u razredima, rekla je županijska pročelnica Edita Stilin.

U strukovnim školama, praksa i vježbe i dalje će se odvijati u učionicama i vježbaonicama, rekla je Stilin na konferenciji za medije Županijskog stožera Civilne zaštite. 

Trenutno je u županiji pozitivno 159 učenika, 43 studenta te 30 nastavnika i drugog školskog osoblja, rekao je glavni epidemiolog Dobrica Rončević. Brojke potvrđuju da škole i učenici ne uzrokuju širenje epidemije, no zbog 2220 učenika koji su u samoizolaciji, u školama postoje organizacijski problemi.

Loši trendovi porasta broja zaraženih traju već nekoliko dana ne samo u našoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci Vladimir Mićović. Porast novooboljelih povećava i broj hospitaliziranih osoba, kojih je u riječkoj bolnici trenutno 113, no kako je istaknuo Mićović, zahvaljujući vrlo dobro organiziranom zdravstvenom i socijalnom sustavu nije došlo do dramatičnijeg rasta teže oboljelih.

Usprkos porastu broja hospitaliziranih, KBC Rijeka i u ovom trenutku ima spremnih više od stotinu dodatnih kreveta, rekao je ravnatelj KBC-a Alen Ružić. Dodao je kako u pomoć KBC-u stižu i liječnički timovi iz opatijske i crikveničke thallasotherapije, a uključit će se i timovi iz Ortopedske bolnice Lovran. Svoju pomoć ponudilo je i preko 170 studenata Medicinskog fakulteta, koji se već educiraju kako bi se mogli uključiti kao podrška medicinskim timovima KBC-a, naveo je Ružić. 

Snimku konferencije za medije kao i tablicu situacije po općinama i gradovima u županiji možete pogledati na ovom linku. Poslušajte izjavu Edite Stilin o radu škola:

Edita Stilin o prijelazu na nastavu na daljinu, pripremio Vladimir Jurić

Konferencija za medije Županijskog stožera (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Konferencija za medije Županijskog stožera (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.