Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorsko-goranski SDP: vratiti raspuštene organizacije

20.09.2016.

13:33

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko - goranski SDP predložio je Glavnom odboru stranke da poništi odluke o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija, a nezadovoljan izbornim rezultatima u VIII. izbornoj jedinici zaključio je kako to posljedica pogrešne komunikacije o vrijednostima antifašizma i nacionalnim manjinama.

Također, zaključili su da je razlog i odnos središnjice prema SDP-u Istre i Primorsko-goranske županije. Uz takvu ocjenu izbornog rezultata županijski odbor je na sjednici u ponedjeljak navečer ustvrdio da odgovornost nije samo na predsjedniku SDP-a, nego i članovima vodstva SDP-a Hrvatske, sukladno njihovim zaduženjima i ovlaštenjima.

Kako je priopćeno, županijski odbor predlaže Glavnom odboru SDP-a Hrvatske stavljanje izvan snage svih odluka o raspuštanju općinskih i gradskih organizacija od predzadnje konvencije do danas. Taj je zaključak, za razliku od prethodnih koji su izglasani jednoglasno, donesen s dva glasa protiv. Postojale su spekulacije da će na toj sjednici predsjednik te županijske organizacije Zlatko Komadina istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika SDP, ali se to nije dogodilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.