Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prisebni policajac spasio ženu od utapanja ispred lovranske plaže

05.09.2016.

14:25

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stariju ženu kojoj je pozlilo u moru u Lovranu spasio je riječki policajac koji se ondje zatekao na odmoru. U pomoć je pozvao i ostale kupače, koji su 73-godišnju ženu izvukli na obalu i zbrinuli do dolaska hitne medicinske pomoći.

Veliku požrtvovnost, hrabrost i humanost pokazao je djelatnik Operativno-komunikacijskoga centra Policijske uprave Primorsko-goranske Zdravko Jurinjak spasivši od utapanja 73-godišnju ženu ispred plaže u Lovranu. Protekloga petka ujutro policajac je, kupajući se, uočio stariju ženu u nesvijesti na petnaestak metara od obale.

Brzo je doplivao do nje i počeo je vući prema obali, dozivajući u pomoć i ostale kupače. Uz još dvojicu ljudi izvukao je ženu na plažu i nastavio joj pružati pomoć do dolaska ekipe hitne pomoći. Nesretnoj ženi život je spašen zahvaljujući staloženosti i prisebnosti policajca Zdravka Jurinjaka, koji se nada da će se ona potpuno oporaviti.

Hvalevrijedan postupak trebao bi biti poticaj svim policijskim službenicima u obavljanju svakodnevnih policijskih poslova te pokazatelj da su upravo oni u svakome trenutku spremni pomoći građanima, poručuju iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.