Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priznanja za 27 nagrađenih djelatnika i studenata Sveučilišta u Rijeci

21.12.2015.

14:22

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Rijeci tradicionalno je i koncem ove godine dodijelilo zahvalnice svojim znanstvenicima, umjetnicima i studentima za postignuća u 2015. godini. Svečanost je održana u rektoratu riječkoga sveučilišta.

Neku značajnu nagradu ove je godine primilo 27 djelatnika i studenata Sveučilišta u Rijeci. Riječ je o državnim, županijskim i gradskim nagradama, međunarodnim priznanjima i nagradama, nagradama Zaklade Sveučilišta u Rijeci, strukovnim i ostalim nagradama i priznanjima, kao i onima za sportska dostignuća.

Među dobitnicima Zahvalnice je i prof. dr. Vidoje Vujić, redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti, dobitnik priznanja "Dunavski cvet zbog doprinosa razvoju dunavskog regiona", važnog ne samo za Hrvatsku. Dunavska makroregija i njezina strategija velika su šansa za Europu, među prioritetima je za pomoć u razvoju, a centar radne grupe za tu regiju je upravo na Sveučilištu u Rijeci, kaže Vujić. Poslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.