Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priznanja za učeničke radove na temu elementarnih nepogoda

10.06.2015.

16:51

Autor: Blanka Uzelac, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Požari, potresi, poplave i spašavanje - teme su ovogodišnjeg natjecanja u likovnim, literarnim i foto radovima djece i učenika.

Natjecanje je održano u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. I naši mladi bili su svjedoci elementarnih nepogoda koje su zadesile Hrvatsku, pa su se tako kreativno izrazili svojim radovima i za njih dobili nagrade. Za dvadesetak učenika s područja Primorsko-goranske županije danas je održan svečani prijam. Cilj natjecanja je poticanje mladih na razmišljanje o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu zaštite i spašavanja.

Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, uz čestitke nagrađenima i njihovim mentorima, zahvalio je na sudjelovanju na natječaju te rekao je kako mu je upravo rad s djecom, odlazak u vrtiće i škole te edukacija djece i mladih o zaštiti i spašavanju ljepši dio posla. Imena nagrađenih možete pronaći na internetskim stranicama Županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.