Hrvatski radio

Radio Rijeka

Problemi širom svijeta s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom

14.03.2019.

09:32

Autor: Hina

Foto: Filip Kos / Pixsell

Foto: Filip Kos / Pixsell

Foto: - / -

Facebook je jutros i dalje nedostupan brojnim korisnicima u svijetu, nakon što se jučer suočio s problemom zbog kojeg se nije moglo ući na tu društvenu mrežu, dok je Instagram u funkciji nakon sličnih problema koji su trajali nekoliko sati, a pogodili su i WhatsApp i Messenger.

Jučer je Facebook objavio da korisnici u svijetu imaju problema s pristupom, a radi se o najdužem razdoblju nedostupnosti Facebooka, Instagrama, WhatsAppa i Messengera u posljednje vrijeme. 

"Iiii ... evo nas natrag", objavio je Instagram jutros. Korisnici društvenih mreža u dijelovima SAD-a, Japana i Europe bili su pogođeni problemima s tim društvenim mrežama. Glasnogovornik Facebooka potvrdio je djelomični pad mreže, a na Twitteru je objavljeno da se radi na uklanjanju problema što je prije moguće.

Međutim, oko šest ujutro po srednjoeuropskom vremenu, korisnici se i dalje žale na probleme. Kažu da ne mogu uopće ući na tu društvenu mrežu, da ne mogu stavljati objave ni komentare ni na Facebook niti na Instagram te da imaju poteškoće i s Messengerom i WhatsAppom.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac. Međutim, to jučer nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio - New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.