Hrvatski radio

Radio Rijeka

Probna vožnja s tragičnim ishodom

22.07.2013.

13:52

Autor: Larissa Smokvina / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vozač motocikla koji je jučer stradao u teškoj prometnoj nesreći na riječkom Diračju, danas je preminuo u sušačkoj bolnici. Poginuo je na probnoj vožnji motocikla kojeg je namjeravao kupiti. Policija podsjeća na obveze onih koji prodaju motorna vozila!

Upravljajući motociklom Yamaha R6, nesretni Grobničanin nije stao na crveno svjetlo na semaforu, a nakon toga je udario u osobno vozilo. U sudaru je na oba vozila izbio požar koji je zahvatio i vozača motocikla. Zbog zadobivenih ozljeda prevezen je u bolnicu gdje je nažalost preminuo.

Policija je utvrdila da je preminuli  33-godišnjak iz Dražica motocikl vozio bez zaštitne kacige i bez vozačke dozvole za takvu vrstu vozila. Provjerom u službenim evidencijama policija je utvrdila da je motocikl odjavljen u lipnju ove godine i na njemu nije bilo registracijske pločice. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je odgovoran vlasnik koji takvo vozilo da na upravljanje drugoj osobi.

Policija upozorava sve vlasnike vozila da dobro provjere kome daju svoja vozila na upravljanje te da ne daju na upravljanje motorna vozila onim osobama koje nisu osposobljene za upravljanje određenom vrstom vozila. Također, upozoravamo vozače, odnosno one koji namjeravaju upravljati nekim od motornih vozila da dobro ocjene svoje sposobnosti kako svojom vožnjom ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu. Ujedno posebno napominju da neregistrirana/odjavljena vozila i vozila bez važećeg tehničkog pregleda ne smiju sudjelovati u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.