Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prodajom hotela u Cavtatu do vrtića u Opatiji

16.10.2015.

12:45

Autor: Neva Funčić, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na račune liburnijskih jedinica lokalne samouprave: Opatije, Lovrana, Matulja i Mošćeničke Drage uskoro će biti uplaćeno 67 milijuna kuna od prodaje Hotela Cavtat i to razmjerno učešću lokalne jedinice u vlasništvu Nove Liburnije.

Nova Liburnija, jedna od tvrtki u vlasništvu Liburnija rivijera hotela, za 67 milijuna kuna prodala je 75.660 dionica svog društva LRH Hoteli Cavtat. Novi vlasnik hotela u Cavtatu i Portorožu od jučer je društvo SN Pectinatus iz Zagreba.

Podsjećamo, temeljem odluke Glavne skupštine Liburnia Riviera Hotela d.d. o podijeli LRH na dva dionička društva, Trgovački sud u Rijeci rješenjem je početkom listopada u sudski registar upisao društvo LRH Hoteli Cavtat d.d. čiji portfelj čine trgovačka društva, odnosno smještajni objekti iz Cavtata i Portoroža. Vlasnici četvrtine dionica društva Nova Liburnija d.o.o. su četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave.

Novac od upravo prodanih objekata lokalna samouprava će uložiti u kapitalne investicije na liburnijskom području, kaže opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić ističući da je prvi put jedinice lokalne samouprave uspijevaju kapitalizirati suvlasništvo u hotelskim dionicama.

Što se Opatije tiče, dodaje: "Nakon odbijanja poreza mi ćemo novac uvrstiti u gradski proračun za 2016. gdje je u kapitalnom programu izgradnja dječjeg vrtića." Za vrtić je u tijeku izrada projekta, a do kraja godine trebao bi biti objavljen i natječaj za izvođača radova, da bi u idućoj godini objekt bio izgrađen. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.