Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prodavači s riječkih tržnica dolaze na prosvjed u Zagreb

06.07.2013.

13:07

Autor: Hina / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnik prodavača s riječkih tržnica Zoran Plavčić izjavio je danas da će iz Rijeke na prosvjed protiv fiskalizacije, koji će se održati u Zagrebu u ponedjeljak, organizirano otići 70-ak prodavača iz Rijeke, a građane je pozvao na razumijevanje.

Želim se ispričati kupcima koji trpe zbog toga što smo mi na ulici, rekao je Plavčić novinarima na glavnoj riječkoj tržnici, dodavši da će ići na prosvjed, a da ako netko bude radio, neka radi.

Mirni prosvjed prodavača s hrvatskih tržnica najavljen je za ponedjeljak, 8. srpnja na Trgu svetog Marka u Zagrebu, a okupljanje prosvjednika bit će na tržnici Dolcu.

Od 1. srpnja na snagu je stupio zadnji krug fiskalizacije koja svim trgovcima, uključujući i one na tržnicama, nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih blagajni, a njome nisu obuhvaćena samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Predstavnici tržnica, zakupaca i prodavača na tržnicama koji se protive fiskalizaciji jučer su u Zagrebu predložili tromjesečni moratorij za fiskalizaciju na tržnicama tijekom kojega bi se u suradnji s Ministarstvom finacija pronašlo rješenje tog problema te uvođenje plaćanja poreznog paušala po dužnome metru klupe na kojoj prodavači prodaju svoju robu na tržnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.