Hrvatski radio

Radio Rijeka

Produkcija zvuka i glazbe na riječkom sveučilištu

08.07.2013.

14:27

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Rijeci po novome postaje mjesto obrazovanja za produkciju zvuka i glazbe. Radi se o programu cjeloživotnog obrazovanja, koji počinje krajem rujna, a cilj je da Rijeka u budućnosti postane poznata i po glazbenoj industriji.

Novi program cjeloživotnog obrazovanja na Sveučilištu u Rijeci zove se Produkcija zvuka i glazbe i jedinstven je u Hrvatskoj. Vodit će ga profesorica Diana Grgurić koja ističe da manjak akademskog glazbenog obrazovanja u Rijeci zapravo i ne predstavlja problem jer ovaj grad ima bogatu glazbenu tradiciju.

Svi izražavaju potrebu za dizajnerima i aranžerima glazbe. Ta znanja uopće nisu standardizirana, pa najavljujem da je ovaj program prvi akademski program takve vrste u Hrvatskoj i izravan je odgovor na tržište rada, objašnjava Grgurić.

Na projektu će uz profesore s riječkog sveučilišta raditi i suradnici sa zagrebačkog i sveučilišta u njemačkom gradu Oldenburgu. Počinje krajem rujna ove godine, trajat će 180 sati, a polaznici završetkom stječu 10 ECTS bodova. Program upisuje 15 polaznika i košta 5500 kuna.

Rektor Pero Lučin rekao je da cilj nije ponuditi ovaj projekt Riječanima, već puno šire, a nada se i da će jednom Rijeka postati mjestom u kojoj se razvija glazbena industrija. Sve informacije o novom programu produkcije zvuka i glazbe možete pronaći na internetskim stranicama projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.