Hrvatski radio

Radio Rijeka

Produljena autobusna postaja na Fiumari, ukinuta ona kod japanske fontane

05.04.2017.

07:49

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Gradskoga prometnog centra javljaju da će od srijede 5. travnja u Ulici Fiumara biti u punoj funkciji produžena postaja za gradske i prigradske autobuse Autotroleja. Već postojeća autobusna postaja protezat će se sve od kućnoga broja 13 do semafora na kraju Ulice Fiumara.

Na produženu autobusnu postaju, osim svih autobusnih linija koje su do sada onuda vozile, premještaju se i linije javnoga gradskog prijevoza koje su do sada stajale na ugibalištu na Jelačićevu trgu, neposredno nakon semafora. Na tome će ugibalištu na Jelačićevu trgu, umjesto autobusne postaje, biti uređena tri parkirna mjesta za opskrbna vozila, čime se olakšava opskrba lokala u širem krugu Jelačićeva trga i okolnih ulica. 

Time se željelo promet vezan za opskrbu fizički odvojiti od javnoga gradskog prometa i postići veću sigurnost i protočnost pješaka i putnika javnoga gradskog prijevoza. Ujedno se u punu funkciju vraća žuti prometni trak.

Iz Gradskoga prometnog centra mole vozače osobnih i dostavnih vozila da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju te upozoravaju da se nepropisno zaustavljanje ili parkiranje na autobusnoj postaji, makar i kratkotrajno, neće tolerirati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.