Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proglašena likvidacija "Brodomaterijala"; Trošelj: Pokopan je živ čovjek

04.10.2019.

14:28

Autor: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka

Frane Trošelj (Foto ilustracija: Pixsell)

Frane Trošelj (Foto ilustracija: Pixsell)

Foto: - / -

Nakon 20 godina napokon je svemu kraj - likvidacija nekoć uspješnog poduzeća "Brodomaterijala" je završena. Službeno je nazvana "stečaj Brodomaterijala", a po okončanju stečaja prikriveni su tragovi pljačke Trgovačkog suda u Rijeci, odnosno Republike Hrvatske.

"Jednostavnim jezikom rečeno pokopan je živ čovjek", ustvrdio je, na ulazu u Trgovački sud u Rijeci, jedan od najupornijih boraca za spas tvrtke, Frane Trošelj. Trošelj tvrdi da je i nakon 20 godina sve mutno i sumnjivo i da se zapravo radi o veleizdaji Hrvatske kroz koju je potrošeno 150 milijuna kuna da bi se namirio dug od 80 milijuna. Preostala imovina nikad nije vraćena malim dioničarima, a stečaj je trajao okruglih 20 godina. "Dalje više nema, "Brodomaterijal" je mrtav. Ovo je kraj, a mi se i dalje čudimo i šutimo", rekao je Trošelj.

Više o prilično tužnom kraju "Brodomaterijala" poslušajte u razgovoru Josipa Krmpotića i Frane Trošelja, jedinih koji su i bili pred ulazom u Trgovački sud u Rijeci:

Frane Trošelj: Pokopan je živ čovjek, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.