Hrvatski radio

Radio Rijeka

Program De minimis za mlade poduzetnike: pomoć pri razvoju malog gospodarstva na području Kastva

28.03.2023.

12:19

Autor: Vladimir Jurić

Matej Mostarac, Vesna Bartolović i Ivana Datković

Matej Mostarac, Vesna Bartolović i Ivana Datković

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Kastav je uvijek bio dom poduzetnicima, koje iz godine u godinu privlači odlično poslovno okruženje, infrastruktura, vibrantnost grada, ali i odnos gradske uprave prema njima.

Izuzetno su ponosni na lokalno gospodarstvo, zahvaljujući kojem je prema podatcima FINA-e, Kastav završio na trećem mjestu na ljestvici ostvarenih prihoda poduzetnika u Primorsko-goranskoj županiji.


Gradonačelnik Matej Mostarac je istaknuo da je Kastav treći grad u Hrvatskoj po s indeksom lakoće poslovanja, odmah iza Svete Nedelje i Umaga. 


Dio je to izlaganja na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u poduzetničkom inkubatoru KASPI u Kastvu, čiji je povod bio predstavljanje programa De minimis za razvoj malog gospodarstva na području Kastva u 2023. godini.


Uz predstavnice Hrvatske banke za razvoj Vesnu Bartolović i Erste banke Ivanu Datković Škoda novinarima se obratio i gradonačelnik Matej Mostarac.


Doprinos dobrim rezultatima i visoko mjesto na ljestvici ostvarenih prihoda poduzetnika sa područja Grada Kastva zasigurnom daje i politika potpora poduzetnicima, pogotovo malim i srednjim, koje uključuje program De minimis potpora za razvoj malog gospodarstva, kao i program poduzetničkog inkubatora u kojem se konferencija i održala, a koji je prošle godine počeo s radom, nakon završetka europskog projekta Kastav Smart Start.


Svi mladi ili budući poduzetnici, ne stariji od 40 godina, mogu svoje prijave i ideje predati u grad Kastav do ponedjeljka, 3. travnja u 12 sati.


Poslušajte:


Matej Mostarac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.