Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:19 / 21.01.2016.

Autor: Hrvatski Radio

Projekt "Bike Rijeka" osvojio drugo mjesto na dodjeli UNWTO nagrada

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ulaska u finale za prestižnu nagradu za izvrsnost i inovacije u turizmu Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) početkom godine, projekt "Bike Rijeka" na dodjeli nagrada u Madridu osvojio je drugo mjesto.

Prvi je "Itaipu Complex", brazilski projekt koji promovira teritorijalni razvoj baziran na turizmu, dok s Rijekom drugo mjesto dijeli online platforma za medicinski turizam iz Republike Koreje. UNWTO nagrade, koje je 2003. godine utemeljila Svjetska turistička organizacija, vodeće su nagrade u globalnom turističkom sektoru. Projekt Biciklističke transverzale riječkog prstena "Bike Rijeka" pokrenut je u lipnju 2014. godine, objedinjava postojeće biciklističke staze, ali i novoosmišljenu stazu koja povezuje sve gradove i općine riječkog prstena – biciklističku transverzalu.

U projektu, uz Turističku zajednicu grada Rijeke, sudjelovale su kreativna agencija Molekula i agencija Promotiv, kao i turističke zajednice riječkog prstena – Bakra, Kastva, Kraljevice, Čavle, Jelenje, Kostrena, Viškovo te Klane. Nagradu su preuzeli Jasmina Hatežić iz Molekule i Dominik Damiš iz riječke turističke zajednice. Uz UNWTO nagradu, projekt "Bike Rijeka" već je osvojio i drugo mjesto u kategoriji "Electronic maps and travel guides", tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu "Tourmap" održanom u srpnju 2015. u Pragu.