Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt digitalnog očuvanja paške čipke osvojio vrijednu nagradu

30.10.2019.

10:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Samostan svete Margarite iz Paga osvojio je za projekt digitalnog predstavljanja stalnog postava paške čipke i čipkarstva nagradu u vrijednosti od 120 tisuća kuna. Nagrada je osvojena na natječaju Zagrebačke banke u kategoriji kultura i znanost.

Projekt je usmjeren na dovršetak zbirke stalnog postava o povijesti čipke i čipkarstva na Pagu koji je sastavni dio sakralno povijesne zbirke nematerijalne baštine Benediktinskog samostana u gradu Pagu.

Cilj projekta je očuvanje i promicanje hrvatske tradicije, materijalne i nematerijalne baštine s pratećim sadržajima koji će obogatiti kulturni život mjesta i posjetiteljima ponuditi nezaboravno iskustvo.

Taj projekt omogućit će da se umijeće izrade tradicionalne paške čipke i pregled zbirke prenese u novi, digitalni medij što je iskorak u tradiciji očuvanja i afirmaciji kulturnih dobara te će obogatiti turističku ponudu otoka Paga.

Foto: TZ Pag

Foto: TZ Pag

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.