Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt EDIH Adria na usluzi malim i srednjim poduzetnicima

23.02.2023.

15:04

Autor: Ivan Ribarić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: hugo_34 / Shutterstock

Projekt EDIH Adria predstavlje je na riječkom sveučilištu. Riječ je o projektu koji je okrenut digitalnim inovacijama, trajat će tri godine, a proračun mu iznosi čak 2,6 milijuna eura.

Projekt je namijenjen srednjim i malim poduzetnicima s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije, a osnovna je ideja da svaki poduzetnik u razvijanju svojeg proizvoda ili usluge kada dođe 'do zida', može zatražiti pomoć stručnjaka koji nisu dostupni na tržištu te dobiti i financijsku potporu, istaknuo je voditelj projekta Damir Medved.


Kako bi to funkcioniralo u praksi? Mali poduzetnik proizvodi određeni mjerni uređaj ili senzor koji želi spojiti na 5G mrežu. On zna kako to treba izraditi, ali nije sasvim siguran kako će taj uređaj spojiti preko infrastruktura. U tom slučaju prijavi se na projekt, dobije sredstva, prvenstveno za edukaciju, a osim toga dobije i pomoć stručnjaka da vidi ima li njegova ideja plodno tlo za neko daljnje financiranje.


Tako će u iduće tri godine stotinjak malih i srednjih firmi imati priliku napraviti ozbiljnu digitalnu transformaciju. Poslušajte:

Projekt EDIH Adria na službi poduzetnicima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.