Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt Horizont: 6 milijuna eura Europskih sredstava

06.07.2020.

12:30

Autor: Josip Krmpotić

Marina Medarić i Ljudevit Krpan sa jutrošnje konferencije PGŽ - a(Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Marina Medarić i Ljudevit Krpan sa jutrošnje konferencije PGŽ - a(Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na današnjoj redovitoj tjednoj konferenciji za novinare primorsko - goranske županije govorilo se o projektu Horizont, vrijednom 6 milijuna eura europskih sredstava. Raspisan je i natječaj za predsjednika trgovačkog društva Eko Plus.

Energetska agencija Primorsko-goranske županije, jedna od četiri u Hrvatskoj, dobila je zajedno s partnerima, u projektu Horizont 6 milijuna eura europskih sredstava, od čega je jedan milijun namjenjen primjeni obnovljivih izvora energentske efikasnoti na otocima u Županiji. Ideja je da nam otoci budu atraktivniji i zeleniji, da takav pristup obogati gospodarstvo i turizam te popravi kvalitetu života na otocima, rekao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, Ljudevit Krpan.

Za čak 104 programa i projekta u području branitelja i stradalnika,demokratske kulture, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, zaštite okoliša i civilne zaštite Županija je iz Proračuna izdvojila 663 tisuće kuna, a za razna pokroviteljstva i financiranje manifestacija 535 tisuća kuna, ali je isto tako dodjelila i novčane nagrade za unapjređivanje kvalitete kulturnoga stvaralaštva te je tako nagradila sve osvajače "Porina" te insitucije koje su ostvarile značaje uspjehe na međunarodnoj razini. Uz "Porinovce"  tu su i kazališta, ali i dvije klape: ženska klapa "Luka" i muška klapa "Vinčace"  iz Novog Vinodolskog - informacija je s današnjeg kolegija u Županiji. U cilju nalaženja najboljih s tržišta rada, Županija je obajvila i javni natječaj za odabir predsjednika Uprave tvrtke "Eko plus", u uvjerenju da će se  javiti ljudi sa željom, znanjem i voljom za obavljanje zahtjevnoga posla -pročelnik županijskog Upravnog odjela za razvoj,infrastrukturu i upravljanje projektima.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan:

Ljudevit Krpan, EKO PLUS, pripremio Josip Krmpotić

Ljudevit Krpan, Zeleni otoci, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.