Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt Mala barka 2 plovi dalje europskim sredstvima

15.02.2017.

15:21

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osam partnera iz Hrvatske i Slovenije dobilo je iz prekograničnog programa Interreg 1,8 milijuna eura za projekt "Mala barka 2", čiji je cilj očuvanje i zaštita pomorske baštine i njena valorizacija u turizmu, objavljeno je u Izoli.

Glavni je partner u projektu Primorsko-goranska županija, a iz Slovenije su uključene općine Piran i Izola te slovenska turistička zajednica.

Cijeli projekt Mala barka 2, vrijedan je 2,16  milijuna eura, od čega će se 85 posto financirati europskim kohezijskim sredstvima, kazao je u srijedu u Izoli, na konferenciji za novinare, Iztok Škerlič koji u Sloveniji koordinira projekt.

Sredstvima koja im pripadaju po projektu, u Sloveniji namjeravaju brendirati turističku destinaciju i razvijati transgranične turističke proizvode. U projekt će se uključiti i lokalni muzejski djelatnici, a predviđa se i poticanje tradicionalnih obrtničkih vještina u pomorstvu i brodograditeljstvu.

Među ostalim, u Izoli bi se trebala osnovati Akademija pomorskog obrtništva i raditi replike brodova tradicionalnih za Slovensko primorje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.