Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projektni dan ''Sidro u Kvarneru''

26.11.2021.

19:09

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Učenički dom Kvarner

Foto: Učenički dom Kvarner

Foto: - / -

Ovogodišnje izdanje ''Sidra na Kvarneru'', prilagođeno i organizirano sukladno važećim epidemiološkim mjerama, donosi radionice ''Ovca na Kvarnerski'' i ''Pomade moje none'' te prezentacije aktivnosti ''Čakavska beseda'' i ''Domski dani'', kao i fitness-centra Učeničkog doma Kvarner.

''Današnjim projektnim danom ''Sidro u Kvarneru'' nastavljamo dosadašnju tradiciju početka školske godine za učenike i odgajatelje i kako sama riječ kaže nastojimo se izabranom tematikom, slikovito rečeno, usidriti se u Kvarneru'', naglasila je u uvodnoj riječi prof. Anđelka Jurišić Mikšinović, ravnateljica Učeničkog doma Kvarner. 

Poseban naglasak je ove godine dat brandiranju i razvijanju reputacije učeničkih domova. ''Vidljivost i prepoznatljivost domova kao brandova postaje nužnost kako za njihove osnivače, tako i učenike i odgajatelje te roditelje i naravno lokalnu društvenu zajednicu'', napomenuo je predavač Edvin Jurin, stručnjak za marketing, brandiranje, reputacijsko i krizno komuniciranje, pripomenuvši '' brandovi i njihova reputacija nam pomažu da nas šire publike prepoznaju, zavole i podržavaju u daljnjem razvoju u izrazito turbulentnim vremenima kada scenariji budućnosti predviđaju da će promjene u narednih 15 godina biti veće nego u dosadašnjih 300 godina. To će u procesima odgoja mladih generacija stvarati izazove s kojima se nismo do sada susretali''. 

Stoga, parafrazrirajući Williama Shakespearea ''Prihvatimo vrijeme koje nas je odabralo.'' Jurin je završio: ''Željeli to priznati ili ne, communicare necesse est. Bez obzira da li je riječ o pojedincu, kompaniji ili društvenoj instituciji. Naravno, na način koji je sukladan odgovarajućim etičkim i opće prihvaćenim moralnim društvenim standardima, jer u protivnom komuniciranje gubi svoj temeljni smisao. A to je da nas obogati i svaki danom uzdigne osmišljenim i relevantnim sadržajem na višu spoznajnu i time u konačnici mentalnu razinu''. 

Učenički dom Kvarner, čije je osnivač Primorska goranska županije, je samostalna ustanova. Kapacitet Doma, koji raspolaže s 120 soba, je 287 mjesta za žensku i mušku mladež. U Domu, u okviru odgojnih skupina, smješteni su učenici i učenice svih riječkih i opatijskih srednjih škola i Pomorske škole Bakar te nekoliko studentske populacije, za koje brine 51 djelatnik.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.