Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proljetni sajam u Delnicama: kotlići, goranski nadjevi, dječje radionice

22.04.2017.

14:28

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prve subote nakon Uskrsa u Delnicama se već četiri godine održava proljetno-uskrsni sajam. Osim ponude domaćih proizvoda, ovogodišnju su manifestaciju obilježila dva gastronomska događaja te niz zanimljivih sadržaja za djecu.

Umjesto verbalnog, lokalni su političari u Delnicama tijekom  današnjeg sajma imali gastronomsko sučeljavanje, kaže direktor gradskoga Turističkog ureda Petar Hrg: "Na naš kotlić, koji se održava u sklopu proljetnog sajma, odazvali su se u ulogama glavnih kuhara svi kandidati za budućeg gradonačelnika Delnica. To je dosta dobro i govori da se može na jedan prijateljski način međusobno komunicirati i biti vani među građanima."  

No kulinarsko natjecanje, pridodaje Hrg, bilo je tek uvod u još bogatiju gastroprezentaciju goranske ponude: "Imamo desetak izlagača tradicionalnih proizvoda Gorskog kotara, s tim da nas u sklopu proljetnog sajma očekuje i smotra na kojoj nam se tradicionalno predstavljaju izlagači s goranskim nadjevom."  

Smotra goranskih nadjeva bila je prisjećanje na uskrsne blagdane, a za edukativnu najavu netom započetog proljeća pobrinuo se Prirodoslovni muzej iz Rijeke, organizacijom radionice za djecu "Šarena proljetna proslava". Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.