Hrvatski radio

Radio Rijeka

Promet gust prema moru i unutrašnjosti, gužve na graničnim prijelazima

20.08.2017.

14:39

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ova nedjelja u znaku je vrlo gustoga prometa na hrvatskim cestama. Posebno se to odnosi na pravce s mora prema unutrašnjosti i izlaz iz Hrvatske na graničnim prijelazima. Probleme u prometu mjestimično stvara i jaka bura.

Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i na većini cesta u priobalju. Kilometarske kolone stvaraju se na naplatnim postajama Lučko i Demerje prema Zagrebu, javlja Hrvatski autoklub.

Kod graničnoga prijelaza Rupa u smjeru Slovenije kolona je poslije 14 sati bila dugačka dva kilometra i vozila se na čvoru Rupa povremeno preusmjeravaju na GP Rupa zbog gužve na Pasjaku. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku iz Hrvatske kolona je duga oko pet kilometara i dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Kod tunela Učka nema dužih čekanja.

Vrlo je gust promet i na otoku Krku te prema Krčkome mostu. U smjeru otoka stvorila se kolona od oko tri kilometra, a na otočnoj prometnici prema mostu, odnosno u smjeru kopna, vozi se u koloni već od Malinske.

Zbog vjetra je na dijelu autoceste A7 Draga - Šmrika i Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Na magistrali od Novoga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Prekinute su katamaranske linije Mali Lošinj - Cres - Rijeka i Pula - Mali Lošinj - Zadar.

Stanje u prometu redovito možete pratiti na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.