Hrvatski radio

Radio Rijeka

Promet Rijeka-Zagreb: rekordna sezona postaje realnom

10.08.2015.

13:12

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trljaju ruke iznajmljivači soba, apartmana, kreveta, cijelih sela, bazena..., ali razloga za zadovoljstvo imali su protekloga vikenda i radnici u naplatnim kućicama na našim cestama.

Dobro, možda ne baš oni izravno, ali kilometarske kolone uokvirile su dobre rezultate. Cestom Rijeka-Zagreb prošlo je, baš tim opravcem 207.963 vozila. Ako bismo dodali one koji su putovali od Rupe do Rijeke, od Orehovice do Križišća ili pak preko mosta do Krka, broj raste za stotinjak tisuća. Sve skupa - 13 posto više nego lani istoga vikenda.

Što se objedinjene naplate "Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarina" tiče, našim je cestama prošlo 889.550 vozila, sedam posto više nego lani.

Vrlo dobar vikend, a slijedi ih još. Vrlo dobro vrijeme, slijede ga dobre najave, a ako se već sada nešto razaznaje to je spoznaja da već danas, prije sredine kolovoza, rekordna sezona postaje realnom. 

Još malo strpljenja kad smo kod turizma, automobila i odmora. Od srijede bi svima njima, ali i nama ostalima trebalo biti otvoreno odmorište Cernik uz auto cestu Rijeka-Zagreb. Na 35 tisuća kvadrata, uz 25 milijuna investiranih kuna i što najviše veseli - 14 zaposlenih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.