Hrvatski radio

Radio Rijeka

Promet uz marijanska svetišta: hodočastite noću - budite uočljivi

14.08.2015.

10:27

Autor: Hina, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog pojačanog prometa i brojnih hodočasnika koji će na blagdan Velike Gospe pohoditi marijanska svetišta diljem Hrvatske policija je najavila "niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu", doznaje se u MUP-u.

Na dan Velike Gospe velik broj građana krenut će na hodočašća osobnim vozilima, autobusima ili pješice već u ranim jutarnjim satima, dok se odlazak hodočasnika predviđa u poslijepodnevnim satima. U tom razdoblju promet na svim prilaznim cestama prema svetištima bit će pojačan, podsjećaju iz policije.

"Uoči i na sam dan Velike Gospe, policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama, a pogotovo na svim prometnim pravcima koji vode prema marijanskim svetištima", objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Pješacima hodočasnicima, koji će se kretati kolnikom, policija preporučujemo da se kreću u koloni jedan po jedan, lijevom stranom ceste u smjeru kretanja i to što bliže rubu kolnika. Pješacima i biciklistima koji će se kretati noću preporučuju nošenje svjetlije odjeće i obuće. Svakako trebaju imati reflektirajuće prsluke, a poželjne su i baterijske svjetiljke da bi bili uočljiviji na prometnici.

Podsjećamo da će na području Trsata, u Rijeci, uz Svetište Majke Božje Trsatske vrijediti posebna regulacija prometa. Kuda, tko i kada smije i ne smije pogledajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.