Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prometne gužve: kolone vozila na graničnim prijelazima i kod Krčkog mosta

22.08.2021.

12:15

Autor: Hina

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Pojačan je promet u oba smjera na autocesti A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije, Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, na riječkoj (A7) obilaznici, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8).

Gužve se stvaraju i na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima. Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima s BiH, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom na ulasku u Hrvatsku, a sa Slovenijom povremeno u oba smjera te su na pojedinim granicama duža čekanja.

Povećana je gustoća prometa između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera, a zbog prometne nesreće između čvora Kikovica i čvora Čavle u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije je 1 km. Na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km.

Na Mostu Krk (DC102) povećana je gustoća prometa u oba smjera, u smjeru kopna i otoka kolone su oko 4 km.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) povećana je gustoća prometa na prilazima turističkim središtima, mjestimice se vozi u kolonama u pokretu, osobito na dionicama Split-Podstrana, kod Omiša i Makarske te na dionici Raba-Komarna-Duboka na mjestima izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.