Hrvatski radio

Radio Rijeka

Promicanje dobre prakse suživota čovjeka i velikih zvijeri

12.11.2021.

12:24

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Projektom pod nazivom "Life Euro Large Carnivores" projektni dionici s područja šesnaest europskih država nastoje razmjenom iskustava promicati primjere dobre prakse o suživotu čovjeka i velikih zvijeri.

U Lici i Gorskom kotaru postoji niz takvih primjera na koje organizacijom dvodnevnog studijskog putovanja koji se održava jučer i danas, nastoji ukazati Udruga Adria iz Zagreba. 

Pozivu su se odazvali novinari te predstavnici državne agencije za zaštitu prirode iz Slovačke za koje je na goranskom području tijekom jutra i ranog poslijepodneva organiziran obilazak Nacionalnog parka Risnjak te Centra za velike zvijeri u naselju Stara Sušica. 

Dolazak novinara iz Slovačke vezan je uz činjenicu da su oni u svojoj zemlji suočeni s problematičnim i negativnim medijskim napisima te lažnim vijestima. S druge strane, Hrvatska se može pohvaliti nizom pozitivnih primjera suživota čovjeka i velikih zvijeri te se od nas podosta toga može naučiti, ističe Neven Šlopar iz Udruge Adria te dodaje:

Projekt velike zvijeri, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.