Hrvatski radio

Radio Rijeka

Promotivni film Rijeke "Remember me" osvojio nagradu na prestižnom festivalu u Berlinu

09.03.2023.

11:09

Autor: Radio Rijeka

S dodjele nagrada u Berlinu

S dodjele nagrada u Berlinu

Foto: Grad Rijeka / Radio Rijeka

Na filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji Region International nagradu je odnio promotivni film Rijeke i riječkog prstena. 

Promotivni film Rijeke i Riječkog prstena „Remember me“ snimljen je u produkciji Balduči filma iz Zagreba, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističkih zajednica Riječkog prstena (Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Kostrena, Viškovo, Kraljevica i Općina Klana) uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea


Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade diljem svijeta, a jedan od njih je i promotivni film Rijeke „I miss you“, koji se može pohvaliti nizom nagrada i priznanja s brojnih svjetskih filmskih festivala. 


Filmom se prikazuju ljepote i turistička ponuda Rijeke i Riječkog prstena, specifičnosti koje svaka od lokacija nudi budućim posjetiteljima te se nizom atraktivnih kadrova posjetitelja provodi kroz destinaciju i njezine posebnosti.


Film budi sjećanja na najljepše trenutke svih onih koji su već posjetili Rijeku i riječki kraj, ali poziva i sve one koji još nisu imali priliku posjetiti ovaj kraj da dođu i kreiraju nove uspomene. 


Promocija turističkog filma „Remember me" održat će se uskoro, priopćeno je iz Grada Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.