Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pronađen odbjegli migrant zaražen koronavirusom

08.09.2020.

10:33

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Migrant zaražen koronavirusom koji je pobjegao iz Kliničko-bolničkoga centra (KBC) Rijeka pronađen je u utorak ujutro u Rijeci i sanitetskim je vozilom prevezen na liječničku obradu, potvrdila je Policijska uprava (PU) primorsko-goranska.

Taj strani državljanin pobjegao je u ponedjeljak iz riječkoga KBC-a, a pronađen je nakon dojave građana jutros u 6,45 sati na području Brajdice, izvijestila je PU Primorsko-goranska. Uz pridržavanje epidemioloških mjera preuzeli su ga djelatnici KBC-a i odvezli u prostor namijenjen karanteni.

Osim njega, još dvojica stranih državljana, pozitivnih na koronavirus, smješteni su u karantenu organiziranu u širem prostoru brodogradilišta 3. maj, doznaje se od policije. Migrant je pobjegao u ponedjeljak oko 13 sati iz KBC Rijeka, gdje je bio dovezen na liječničku obradu. Za njim se tragalo u bolničkom krugu te širem središtu Rijeke cijelo poslijepodne, večer i noć.

Poslušajte što je o zaraženim migrantima i situaciji u riječkom KBC-u rekao ravnatelj riječke bolnice Alen Ružić:

Ružić o migrantima i koroni, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.