Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pronađeni krivci čija je čelična sajla usmrtila 21-godišnjeg motociklista

21.11.2021.

12:59

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Dorian Semion Valentić je na šumskom putu kod Lukeža zapeo za sajlu zadobivši pritom teške tjelesne ozljede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće. Općinsko državno odvjetništvo je nakon istrage podiglo optužnicu protiv trojice koji su počinili ovo teško kazneno djelo.

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci naveli su da se optužnicom trojici okrivljenika stavlja na teret da su u šumskom predjelu na širem području Rijeke, na ulazu u njihovu česticu, postavili čeličnu sajlu između stabala, iako svjesni da navedenu šumsku stazu učestalo koriste motociklisti tijekom vožnje šumom, kao i da sajla nije lako uočljiva, olako držeći da time ne ugrožavaju sigurnost posjetitelja šume.

Uslijed opisanog postupanja trojice okrivljenika je 9. kolovoza 2020. oko 20 sati došlo do smrtnog stradavanja oštećenika koji je, vozeći se motociklom šumskim putem, zajedno s grupom motociklista, zapeo u postavljenu sajlu zadobivši pritom osobito teške tjelesne ozlijede u predjelu glave i vrata od kojih je preminuo na mjestu nesreće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.