Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proračun Grada za 2018. veći za 12 posto; najviše ulaganja u infrastrukturu

14.11.2017.

12:17

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki program komunalne izgradnje za iduću godinu vrijedan je 38 milijuna kuna od čega 14 milijuna ide na gospodarenje otpadom, a sve ostalo na gradnju infrastrukture. Najznačajniji radovi su na infrastrukturnom ulaganju u ex Benčić, kaže gradska komunalna pročelnica Irena Miličević.

Pročelnica Irena Miličević najavljuje da radovi u Benčiću počinju iduće godine, završavaju 2019., a vrijedni su 35 milijuna kuna.

Od vrednijih ulaganje pročelnica navodi gradnju, 2 i pol milijuna kuna vrijedne, ceste na Martinkovcu vezane uz novu izgradnju višestambenog objekta. Krajem ove godine slijedi početak izgradnje II. faze Sveučilišne avenije, a počinju s inicijalnim sredstvima u iznosu od 500 tisuća kuna. Dogodine će se, s milijun i pol kuna, rekonstruirati Ulica Petra Kobeka na prostoru nekadašnjeg Instalatera te s milijun i pol kuna graditi cesta u Novom naselju Krnjevo.

Kad je riječ o zbrinjavanju otpada, kaže pročelnica Miličević, ide se s daljnjom nabavkom posuda za odvojeno odlaganje otpada te početkom izgradnje sortirnice u Mihačevoj Dragi.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel utvrdio je danas prijedlog gradskog proračuna za 2018. godinu u iznosu od 1.061.500.000 kuna što predstavlja povećanje za 11,9 posto u odnosu na iznos ovogodišnjeg proračuna.

Proračunska projekcija za 2019. godinu nastavlja trend rasta i iznosi 1 milijardu 176 milijuna i 700 tisuća kuna dok je projekcija za 2020. godinu manja i iznosi 883 milijuna 300 tisuća kuna. Značajno povećanje proračuna za iduće dvije godine planira se zbog povećanja prihoda iz EU fondova za gradske projekte te zbog planiranog zaduženja za pokrivanje obaveznog vlastitog udjela.

Poslušajte izjave i prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.