Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proračunski planovi Vrbovskoga za iduću godinu: kuća Mance, jaslice i reciklaža

13.12.2021.

12:44

Autor: Nenad Lučić

Dovršetak etno-turističkog projekta kuće Mance bit će jedan od ključnih ciljeva Grada Vrbovskog u 2022. godini

Dovršetak etno-turističkog projekta kuće Mance bit će jedan od ključnih ciljeva Grada Vrbovskog u 2022. godini

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Na području Grada Vrbovskog sve su proračunske rasprave gradskih vijećnika privedene kraju već u prvoj polovici prosinca. Nakon posljednjih izmjena proračuna, ova će godina biti zaključena s ukupnim iznosom od oko 28 milijuna kuna. 

Razlog za zadovoljstvo nudi podatak da je riječ o rezultatu koji dvostruko nadmašuje izvorne prihode lokalne samouprave, te govori o uspješnim kandidaturama nekih kapitalnih projekta za dobitak europskih i drugih potpora.


Ukupni prihodovni plan Grada Vrbovskog za iduću godinu približno iznosi 51 milijun kuna, u njemu se nazire nastavak ulaganja u unapređenje sustava vodoopskrbe i odvodnje, no primarni je cilj dovršiti tri započeta, kapitalna projekta. Riječ je o etno-turističkom projektu kuće Mance, uređenju jaslica pri dječjem vrtiću, te dovršetku sustava zbrinjavanja otpada, izgradnjom reciklažnog dvorišta.

Za projekt kuće Mance mogu sa sigurnošću najaviti ispunjavanje ugovorenih rokova izvedbe radova u svibnju iduće godine. Kada govorimo o prostoru jaslica one su gotovo dovršene, a na reciklažnom dvorištu je još potrebno obaviti neke asfaltne i fasadne radove.

Dražen Mufić

Gradonačelnik Vrbovskoga Dražen Mufić zaključuje da još treba u komunalnom društvu organizirati upravljanje reciklažnim dvorištem da bi dodatno podigli razinu odvajanja otpada na području Grada Vrbovskog. Poslušajte izavu:

Gradonačelnik Mufić o proračunu Vrbovskog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.