Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prošetali smo Opatijom prvu večer Adventa - fotogalerija

03.12.2017.

10:10

Autor: Olivera Vinković, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Paljenjem prve adventske svijeće na fontani na Slatini, sinoć je obilježen početak razdoblja Adventa u Opatiji. Program opatijskog Adventa su božnićni sajmovi, klizanje, prigodna ugostiteljska ponuda, koncerti, predstave i radionice.

Odvijat će se uglavnom na tri lokacije: opatijskoj tržnici, ispred Umjetničkog paviljona "Juraj Šporer" i na Ljetnoj pozornici koja postaje "Zimska".

Uz zvukove božićnih pjesama i miris blagdanskih delicija, otvorena je i "Ledena čarolija", atraktivno klizalište na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uz klizalište je organiziran i bogat zabavni program. “Ledena čarolija” u prosincu i siječnju Ljetnu pozornicu u Opatiji pretvara u mali zimski centar u kojem je duh božićnog i novogodišnjeg razdoblja vjerno dočaran na samo nekoliko koraka od mora.

A čokoladna rapsodija ponovo slatkim notama ispunjava svaku kutak Opatija, jer početak zime tradicionalno pripada Festivalu čokolade koji se ove godine predstavlja u dosad najvećem izdanju, s daškom egzotike i programom za sve generacije.

Četvrtu godinu zaredom opatijski Advent započeo je spektakularnom ceremonijom paljenja lampica "Christmas Tree Lighting" koja se održala sinoć na terasi hotela Continental. Stotine posjetitelja s nestrpljenjem je čekalo trenutak u kojemu je zasjalo tisuće lampica i uživalo u pravoj blagdanskoj čaroliji u predivnom okruženju i uz najljepše božićne pjesme.

U jednosatnom dijelu programa do paljenja lampica repertoar su činile popularne melodije iz cijeloga svijeta, a u njemu su nastupili vrhunski i poznati bandovi - Passion Play, Love Runners Band, Candy's Trio, Exotic Pop Orchestra, Barcode, Pešekani, a kao posebni gosti ove godine i članovi Učeničkog zbora O. Š. R. Katalinić Jeretov iz Opatije s kojima je cijela terasa zapjevala "White Christmas" i "Sretan Božić svakome". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.