Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prosinac 2021. - novi riječki turistički rekord

03.01.2022.

13:57

Autor: Tatjana Sandalj

Advent u Rijeci

Advent u Rijeci

Foto: - / TZ grad Rijeke

Broj gostiju u Rijeci tijekom prosinca nadmašio je rekordne brojke iz 2019. godine. Uspješnom suradnjom svih u turističkoj industriji grad Rijeka vraća se na staze turističkog rasta, poručili su iz Turističke zajednice grada Rijeke. 

Iz Turističke zajednice grada Rijeke ističu i velike investicije u hotelski smještaj, privlačenje gostiju više platežne moći, kontinuirano podizanje kvalitete privatnog smještaja te podsjećaju da su, u suradnji s Gradom Rijekom, pokrenuli projekt Winter Passa koji je omogućio svim pružateljima smještaja u gradu da gostima koji tu borave dva ili više dana u zimskom periodu, izdaju vaučer koji gostima omogućava besplatan posjet svim muzejima u gradu te Astronomskom centru Rijeka i Bazenima Kantrida. 


Projekta traje u zimskoj sezoni, do 30. ožujka, a usmjeren je na povećanje atraktivnosti ponude smještaja i boravka u Rijeci cilja na povećanje broja dolazaka i noćenja te ukupne potrošnje gostiju u destinaciji.


Program Adventa, koji je tradicionalno organiziran na više lokacija u centru grada i na Trsatskom kaštelu, dodatno je obogaćen Adventiranjem kod Kazališta.


Broj dolazaka tijekom prosinca 2021. godine za dva posto je nadmašio rezultate iz prosinca 2019. godine s praktički jednakim brojem noćenja. Najviše je rastao broj domaćih gostiju koji bilježe rast od 26 posto u dolascima i 25 posto u noćenjima. Njemački gosti standardno su vjerni, a značajna povećanja bilježe se kod gostiju iz Austrije i Slovenije što pokazuje adekvatne promotivne aktivnosti na tim tržištima.


Direktor TZ Grada Rijeke Petar Škarpa najavljuje dobar nastavak godine, poslušajte: 


Škarpa o dobrom nastavku turističke godine u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.