Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:00 / 30.01.2021.

Autor: Nenad Lučić

Proširenje postojećeg dječjeg vrtića, ali i uređenje jaslica

Uz postojeći objekt dječjeg vrtića, ove bi se godine u Vrbovskom trebao  početi graditi prostor za jaslice (Foto: Nenad Lučić)

Uz postojeći objekt dječjeg vrtića, ove bi se godine u Vrbovskom trebao početi graditi prostor za jaslice (Foto: Nenad Lučić)

Foto: - / -

Grad Vrbovsko prednjači u Gorskom kotaru po osmišljavanju poticaja i provedbi projekata kojima se na gradskom području želi potaknuti ostanak, ali i doseljavanje mladih obitelji s djecom. Takve aktivnosti neće izostati niti ove godine.

Na listu prioriteta uvršten je projekt proširenja postojećeg dječjeg vrtića, a u tom bi se prostoru trebale urediti i jaslice.

Sve je izvjesnije da će upravo ova, 2021. godina za uređenje jaslica u  Vrbovskom biti ključna jer kako kaže gradonačelnik Dražen Mufić:

"Mi smo prošle godine osmislili projekt i ishodili građevinsku dozvolu, što otvara mogućnost da tijekom ožujka pokrenemo natječaj za odabir izvođača radova. Broj od 15 do 20 djece bila bi realna upisna kvota u jaslice. Smatram da će stotinjak četvornih metara uređenog prostora biti dovoljno za obavljanje te djelatnosti."

Svjestan je gradonačelnik Mufić vremena u kojima nije lako financijski planirati građevinske investicije, no okvirne procjene vrijednosti projekta jaslica, kao i izvori potpora za njegovu izvedbu ipak postoje:

"Procjenjujem da će oko dva bilijuna kuna biti dovoljno za realizaciju projekta jaslica, te da bismo za taj iznos realno mogli zatvoriti financijsku konstrukciju. Iz programa podrške brdsko-planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja očekujemo milijun kuna, upola manji iznos nam je zajamčen proračunom Primorsko-goranske županije, a toliko smo spremni osigurati i u gradskom proračunu."

Uspiju li se ta financijska očekivanja uskladiti s iznosima iz natječajnih ponuda građevinara, uređenje jaslica bi trebalo biti dovršeno krajem ove godine:

Demografija Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.