Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proširuju se zone naplate parkinga na Zametu i Kantridi

10.05.2016.

16:36

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Rijeka, odnosno tvrtka Rijeka plus u dogovoru s Mjesnim odborom Zamet, širi zonu parkirališta pod naplatom. Ubuduće će se parking naplaćivati u okolici dvorane na Zametu i bazena na Kantridi, odnosno u Ulici Bože Vidasa, Podkoludricu i kod zametske tržnice.

Naplata parkiranja obavljat će se po cjeniku prve zone, odnosno po četiri kune za sat parkiranja, a uz tržnicu parkiranje će se naplaćivati samo radnim danom, saznajemo na današnjem Kolegiju gradonačelnika.

Zaslužni Riječani

250 tisuća kuna će iz proračunske zalihe Grad Rijeka izdvojiti za sufinanciranje obnove vukovarskog vodotornja. Do sada je Rijeka sufinancirala izgradnju sportske dvorane u Borovu, izgradnju mosta preko rijeke Vuke, a već osam godina Grad Rijeka stipendira visokoškolsko obrazovanje desetero vukovarskih studenata.

Ante Simonić i posmrtno Nikola Kraljić predloženi su za Nagradu grada Rijeke za životno djelo. Prijedlog povjerenstva danas je na kolegiju prihvatio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a konačnu odluku donijet će riječko Gradsko vijeće. 

Zlatnu plaketu Grb grada Rijeke trebali bi dobiti Klinika za pedijatriju riječkoga KBC-a, Pero LučinLjubinka Toševa KarpowitzRenata GržićNikola Kurti, Zajednica tehničke kulture, Anton Škrobonja (poznatiji kao Meštar Toni) i Amleto Vittorio BallariniZa godišnje Nagrade grada Rijeke među predloženima su Sveučilišna knjižnica Rijeka, Udruga "Bura znanja", Danijela MalnarJulija Lozzi BarkovićBruno Lončarić, Kuglački klub "Mlaka" i Gordana Nikolić.

Centar za autizam

Grad Rijeka osniva još jednu odgojno-obrazovnu ustanovu - Centar za autizam. Točnije, riječ je o administrativnoj promjeni statusa dosadašnje ustrojbene jedinice riječkoga Centra za autizam. Ustanova će skrbiti o autističnim osobama do njihove 21. godine života, dok će gradski Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb brinuti o starijim autističnim osobama. Poslušajte izjavu pročelnice Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sande Sušanj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.