Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistički rezultati Gorskog kotara kao u najboljih dana

05.01.2022.

16:57

Autor: Nenad Lučić

Gorski kotar

Gorski kotar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Za turizam Gorskog kotara prošla je 2021. bila prva godina funkcioniranja jedinstvene turističke zajednice, a time i osmišljavanja novog pristupa promidžbi i razvoju kvalitetne ponude. Pritom se tijekom proteklih dvanaest mjeseci uspjelo pronaći i učinkovite odgovore na izazove, koje je nametnula korona kriza, te goransko područje prezentirati kao poželjnu destinaciju u aktualnim epidemiološkim uvjetima. 

Sve to je pridonijelo ostvarivanju smještajnih i drugih rezultata, po kojima su lani gotovo dosegnuti pokazatelji ove destinacije iz rekordne 2019. godine, čime je direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg i više nego zadovoljan:

Doći u 2021. na 98,5 posto turističkog prometa iz rekordne 2019. godine, te dosegnuti gotovo 112 tisuća noćenja je u Gorskom kotaru doista rezultat vrijedan isticanja. Naime, prošlogodišnja je zima bila fantastična, a nakon nje je više od 60 posto ukupnih smještajnih rezultata ostvareno tijekom ljetnih mjeseci. Sve to govori da ćemo, uz prilagodbu raspoloživih sadržaja cjelogodišnjoj ponudi, moći s optimizmom gledati u budućnost.

direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg

Petar Hrg

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.